top of page

El llac de Graugés es un bonic paratge situat a 10 minuts en cotxe de Cal Barraca. És un lloc ideal per passejar amb tota la família, envoltat de natura i bosc de ribera. Hi trobareu taules de Pícnic i un restaurant molt a prop.

A 5 minuts de Cal Barraca podeu trobar l’inci d’aquesta Via Verda. Podeu començar el recorregut des de la Colònia Rosal, o des del costat del Pont Medieval de Pedret. La majoria del recorregut transcorre a tocar del riu Llobregat i hi ha diferents llocs on hi podreu accedir amb facilitat. Si feu la ruta complerta d’anar i tornar, és un total de 10,5 Kms.
La passejada es apte per a tota la família i en qualsevol moment podeu girar i tornar al punt d’origen.

Hi podeu pujar en cotxe ( 10 minuts des de Cal Barraca ) o a peu ( diferents itineraris i temps d’arribada ). Una vegada arribats als aparcaments, les vistes en un dia clar ja us deixaran bocabadats, però us aconsellem pujar fins al peu del Santuari, o a la Cova, on les vistes encara son mes sorprenents.
Hi podeu realitzar un petit recorregut circular d’uns 30 minuts de durada, on podreu observar la natura en estat pur.

Pels amants de l’art pre Romànic o l’arquitectura romànica, l’església de Sant Quirze de Pedret és una visita indispensable. Travessant el pont hi arribareu amb una passejada d’uns 5 minuts. L’entorn convida a la serenor i al benestar.

Les visites guiades es realitzen dissabtes, diumenges i festius a les 10, 11 i 12.

Si voleu més informació visiteu: info@civitascultura.org

El Pont de Pedret i les pedres foradades que hi ha a sota formen part de l’Inventari del Patrimoni arquitectònic de Catalunya.

El trobareu a  3 Kms. de Berga, i a l’estiu els més valents s’atreveixen a fer-hi un bany.

El Pi de les Tres Branques va esdevenir un símbol del nacionalisme Català, des que Mossèn Jacint Verdaguer va escriure el Poema titulat El Pi de les Tres Branques, on el rei Jaume I va somiar que seria rei de l’Aragó, Catalunya, País Valencia i les Illes. Cada tercer diumenge de juliol si celebra la diada d’afirmació Nacionalista.
Molt a prop, en el mateix entorn hi trobem el Pi Jove, on cada any si reuneixen els joves Independentistes.
Ambdós arbres han estat declarats arbres monumentals per la Generalitat de Catalunya.

bottom of page